Typ Enchiladas

Middagen idag blev typ enchiladas- eller i alla fall något som är inspirerat därifrån. Har inte haft på chilisås så en riktig enchilada är det ju inte. Hur som, så här ser de ut klara:

Ser kanske inte mycket ut för världen men goda är de. Om du vill kan du servera med sallad; det var jag lite för lat för idag.

Tillagning
Skär upp det du vill ha i dem. Jag valde grön paprika, vitlök och quorn. Slå på ugnen på 225 grader. 
Släng paprika, vitlök och quorn i en stekpanna och fräs runt det så att det blir ganska genomstekt.

 

Medan det steks så riv lite ost- jag gillar mycket ost men det är upp till dig. Blanda sedan osten med crème fraîche så att det blir en ganska stel massa, det ska inte bli mer crème fraîche än ost utan den ska bara hålla ihop ostbitarna och sedan lite mer för säkerhets skull.

 

När paprikan och resten är genomstekt så har du i en burk salsa (eller gör salsa från scratch om du vill det) i stekpannan och låt det koka ihop någon minut.

 

Ta fram tortillas och lägg på lite av de stekta grönsakerna, sedan på med lite ostblandning och stäng sedan tortillan. När alla är fyllda har du in dem i ugnen i cirka 10-15 minuter.

 

Klart!

 

Har ingen aning om näringsvärde och så, men det är i alla fall ofantligt gott- även om det finns nyttigare måltider. Men man kan ju inte alltid vara nyttig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0